Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego
Opis
Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniu online,
które poprowadzi specjalistka z zakresu zamówień publicznych Pani Edyta Pietras
Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy z zakresu zamówień publicznych osobom zajmującym się problematyką Pzp w placówkach żywienia zbiorowego
Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego
Termin szkolenia
.06.2025 r.
w godz. 9:00-14:00
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom niezbędnej wiedzy, aby przeprowadzić procedurę udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych.
Adresaci szkolenia:
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które na co dzień odpowiedzialne są za procedurę dotyczącą wszczęcia postępowania na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe.
Program szkolenia:
- Czym jest zamówienie publiczne- czy dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe są zamówieniami publicznymi ?
- Zasady szacowania wartości zamówienia- agregowanie, planowanie i szacowanie zamówień na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe
- Zamówienia planowane i nieplanowane – różnice przy ustalaniu ich wartości
- Jaką metodę wybrać aby prawidłowo oszacować wartość zamówienia ?
- Omówienie na przykładach szacowania dostaw artykułów spożywczych oraz usług cateringowych
- Omówienie podstawowego dokumentu jakim jest SWZ- obligatoryjne zapisy SWZ
- Wszczęcie postępowania- omówienie krok po kroku poszczególnych czynności
- Kiedy zamawiający ma obowiązek udzielić odpowiedzi na zadane pytanie przez wykonawców ?
- Błąd w dokumentach zamówienia zauważony przed terminem składania ofert – jakie czynności winien wykonać zamawiający ?
- Błędy w formularzach cenowych wykonawców- czy oznacza to odrzucenie oferty?
- Kiedy zamawiający zobowiązany jest do przekazania ofert wykonawców innym wykonawcom ?
- Waloryzacja umów – jakie informacje powinna zawierać umowa na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych ?
- Obowiązki sprawozdawcze w zamówieniach publicznych: ogłoszenie o wynikach postępowania, ogłoszenie o wykonaniu umowy, raport z realizacji umowy
Mgr Edyta Pietras - Specjalistka z zakresu zamówień publicznych, obecnie pracuje zarówno po stronie zamawiającego jak również po stronie wykonawcy. Członek Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Absolwentka podyplomowego studium z zakresu zamówień publicznych na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Praktyk, od kilkunastu lat pracuje w jednostce sektora finansów publicznych. Od 18 lat zajmuje się zamówieniami publicznymi. Przeprowadza postępowania współfinansowane zarówno ze środków unijnych jak również powyżej kwot unijnych.
Cena szkolenia obejmuje:
- udział w szkoleniu na żywo
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa przesyłany w postaci pliku PDF
- 7-dniowy dostęp do nagrania