Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego

Cena: 330,00 zł 330.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

      Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniu, którego celem jest przekazanie wiedzy

z zakresu zamówień publicznych osobom zajmującym się problematyką Pzp 

w placówkach żywienia zbiorowego

 

  Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego

                                         Planowany termin szkolenia

                                                                                        

                                                                                  w godz. 9:00-14:00

                                                                (FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY)

 

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom niezbędnej wiedzy, aby przeprowadzić procedurę udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych.

Adresaci szkolenia:

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które na co dzień odpowiedzialne są za procedurę dotyczącą wszczęcia postępowania na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe.

 Program szkolenia:

  1. Czym jest zamówienie publiczne- czy dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe są zamówieniami publicznymi ?
  2. Zasady szacowania wartości zamówienia- agregowanie, planowanie i szacowanie zamówień na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe
  3. Zamówienia planowane i nieplanowane – różnice przy ustalaniu ich wartości
  4. Jaką metodę wybrać aby prawidłowo oszacować wartość zamówienia ?
  5. Omówienie na przykładach szacowania dostaw artykułów spożywczych oraz usług cateringowych
  6. Omówienie podstawowego dokumentu jakim jest SWZ- obligatoryjne zapisy SWZ
  7. Wszczęcie postępowania- omówienie krok po kroku poszczególnych czynności
  8. Kiedy zamawiający ma obowiązek udzielić odpowiedzi na zadane pytanie przez wykonawców ?
  9. Błąd w dokumentach zamówienia zauważony przed terminem składania ofert – jakie czynności winien wykonać zamawiający ?
  10. Błędy w formularzach cenowych wykonawców- czy oznacza to odrzucenie oferty?
  11. Kiedy zamawiający zobowiązany jest do przekazania ofert wykonawców innym wykonawcom ?
  12. Waloryzacja umów – jakie informacje powinna zawierać umowa na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych ?
  13. Obowiązki sprawozdawcze w zamówieniach publicznych: ogłoszenie o wynikach postępowania, ogłoszenie o wykonaniu umowy, raport z realizacji umowy

   

Szkolenie poprowadzi  Edyta Pietras - absolwentka podyplomowego studium z zakresu zamówień publicznych na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Praktyk, od kilkunastu lat pracuje w jednostce sektora finansów publicznych. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Od 15 lat zajmuje się zamówieniami publicznymi zarówno po stronie zamawiających jak również po stronie wykonawców. Przeprowadza postępowania współfinansowane zarówno ze środków unijnych jak również powyżej kwot unijnych.

Cena szkolenia obejmuje:

- udział w szkoleniu na żywo
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa przesyłany w postaci pdf.
- 7-dniowy dostęp do nagrania 

Szkolenie wpisuje się w definicję kształcenia ustawicznego osób w wieku dojrzałym min. edukacji w szkołach dla dorosłych, a także zdobywania umiejętności i podwyższania kwalifikacji przez osoby bezrobotne, poszukujące pracy, aktualnie pracujące oraz pracodawców. Może być dofinansowane w ramach KFS.
 
Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych nr 2.24/00197/2019

                                                                                                           

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl