Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego

Cena: 370,00 zł

Cena regularna:

370.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

      Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniu online,

które poprowadzi specjalistka z zakresu zamówień publicznych Pani Edyta Pietras

Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy z zakresu zamówień publicznych osobom zajmującym się problematyką Pzp w placówkach żywienia zbiorowego

 Przygotowanie i przeprowadzenie procedury udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i usług cateringowych w placówkach żywienia zbiorowego

 

Termin szkolenia 

.06.2025 r.   

                                                                                w godz. 9:00-14:00

                                                                                    (FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY)

 

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom niezbędnej wiedzy, aby przeprowadzić procedurę udzielenia zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych.

Adresaci szkolenia:

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które na co dzień odpowiedzialne są za procedurę dotyczącą wszczęcia postępowania na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe.

 Program szkolenia:

  1. Czym jest zamówienie publiczne- czy dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe są zamówieniami publicznymi ?
  2. Zasady szacowania wartości zamówienia- agregowanie, planowanie i szacowanie zamówień na dostawy artykułów spożywczych oraz usługi cateringowe
  3. Zamówienia planowane i nieplanowane – różnice przy ustalaniu ich wartości
  4. Jaką metodę wybrać aby prawidłowo oszacować wartość zamówienia ?
  5. Omówienie na przykładach szacowania dostaw artykułów spożywczych oraz usług cateringowych
  6. Omówienie podstawowego dokumentu jakim jest SWZ- obligatoryjne zapisy SWZ
  7. Wszczęcie postępowania- omówienie krok po kroku poszczególnych czynności
  8. Kiedy zamawiający ma obowiązek udzielić odpowiedzi na zadane pytanie przez wykonawców ?
  9. Błąd w dokumentach zamówienia zauważony przed terminem składania ofert – jakie czynności winien wykonać zamawiający ?
  10. Błędy w formularzach cenowych wykonawców- czy oznacza to odrzucenie oferty?
  11. Kiedy zamawiający zobowiązany jest do przekazania ofert wykonawców innym wykonawcom ?
  12. Waloryzacja umów – jakie informacje powinna zawierać umowa na dostawę artykułów spożywczych oraz usług cateringowych ?
  13. Obowiązki sprawozdawcze w zamówieniach publicznych: ogłoszenie o wynikach postępowania, ogłoszenie o wykonaniu umowy, raport z realizacji umowy

 Mgr Edyta Pietras - Specjalistka z zakresu zamówień publicznych, obecnie pracuje zarówno po stronie zamawiającego jak również po stronie wykonawcy. Członek Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Absolwentka podyplomowego studium z zakresu zamówień publicznych na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Praktyk, od kilkunastu lat pracuje w jednostce sektora finansów publicznych.  Od 18 lat zajmuje się zamówieniami publicznymi. Przeprowadza postępowania współfinansowane zarówno ze środków unijnych jak również powyżej kwot unijnych.

Cena szkolenia obejmuje:

- udział w szkoleniu na żywo
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa przesyłany w postaci pliku PDF
- 7-dniowy dostęp do nagrania 

Szkolenie wpisuje się w definicję kształcenia ustawicznego osób w wieku dojrzałym min. edukacji w szkołach dla dorosłych, a także zdobywania umiejętności i podwyższania kwalifikacji przez osoby bezrobotne, poszukujące pracy, aktualnie pracujące oraz pracodawców. Może być dofinansowane w ramach KFS.
 
Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych nr 2.24/00197/2019

                                                                                                           

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl