Niezbędnik intendenta. Receptury gastronomiczne, porady technologiczne, gramatury

Cena: 50,00 zł 50.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Zapraszamy do zapoznania się z nowym wydaniem naszej publikacji, skierowanej do osób rozpoczynających pracę na stanowisku intendenta w placówkach oświatowych: przedszkolach, szkołach a także innych, zajmujących się układaniem planów żywieniowych i ogólnie pojętym żywieniem.
 
W przygotowanym przez nasz zespół opracowaniu znajdą Państwo następujące informacje:

  1. Aktualizacja norm żywienia dla populacji Polski 
  2. Aktualizacja nowych norm żywienia dla populacji polskiej – wykaz zmian
  3. Koniec z piramidą żywienia – zalecenia podane na talerzu 
  4. Receptury potraw 
  5. Porady technologiczne 
  6. Przybliżona wartość produktu w gramach na 1 osobę (gramówka)
  7. Przygotowanie potraw z mięsa zwierząt rzeźnych 
  8. Charakterystyka i zastosowanie części tusz mięsa zwierząt rzeźnych do przygotowania potraw 
  9. Przygotowanie mięsa do obróbki cieplnej 
  10. Asortyment potraw gotowanych 
  11. Asortyment mięs duszonych obejmuje potrawy duszone w małych kawałkach, kawałkach porcjowych lub wieloporcjowych
  12. Asortyment mięs duszonych 
  13. Asortyment wyrobów z mięsnej masy mielonej 
  14. Sporządzanie potraw z drobiu 
  15. Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza 
  16. Asortyment potraw z ryb 
  17. Sporządzanie zup i sosów
  18. Sporządzanie deserów 
  19. Przygotowywanie napojów zimnych i gorących 
  20. Gramatury 2021:
    - Porcje brutto i netto dla dzieci żłobkowych (1-3 lat) 
    - Porcje brutto i netto dla dzieci przedszkolnych (4-6 lat) 
    - Gramatury dla szkoły podstawowej

Publikacja wydana jest w podręcznym formacie B5, stanowić może nieocenioną pomoc w pracy każdego intendenta.


Liczba stron: 176,

Wydanie I - 2021

Format B6

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl