Vademecum intendenta w szkole, przedszkolu, zakładzie gastronomicznym

Cena: 55,00 zł 55.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Zapraszamy do zapoznania się z publikacją skierowaną do osób rozpoczynających pracę na stanowisku intendenta w placówkach oświatowych, a także innych osób zajmujących się ogólnie pojętym żywieniem w placówkach żywienia zbiorowego.

W przygotowanym przez nasz zespół opracowaniu znajdą Państwo następujące informacje: 

  1. Organizacja zakładu gastronomicznego
  2. Ogólne wymagania dotyczące magazynów żywnościowych 
  3. Organizacja stanowisk i procesu pracy w zakładach gastronomicznych
  4. Zakres obowiązków intendenta
  5. Szczegółowe zakresy obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności pracowników obsługi
  6. Zasady żywienia w szkole i przedszkolu
  7. Zalecenia przy sporządzaniu podstawowych posiłków
  8. Ogólne zalecenia dotyczące doboru produktów żywnościowych i metod obróbki technologicznej
  9. Praktyczne zasady obróbki kulinarnej produktów spożywczych
  10. Składniki alergenne
  11. Wytyczne prowadzenia dokumentacji w dziale żywienia
  12. Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej oraz system HACCP przy produkcji posiłków przedszkolnych
  13. Gramatury i receptury 2021 dla dzieci żłobkowych (1-3 lat), dla dzieci przedszkolnych (3-6 lat), dla szkoły podstawowej
  14. Przykłady receptur dla dzieci przedszkolnych
  15. Schematy technologiczne
  16. Zamówienia publiczne – wzory pism
  17. Zamknięcie szkół i przedszkoli – co zrobić z przeterminowaną żywnością i niewykorzystanymi środkami pieniężnymi

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl