Udzielanie zamówień publicznych do 130.000 złotych z uwzględnieniem zamówień powyżej 130.000 złotych z elementami elektronizacji- szkolenie online

Cena: 400,00 zł

Cena regularna:

400.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

          Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniu,

które poprowadzi specjalistka z zakresu zamówień publicznych Pani Edyta Pietras

Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy z zakresu zamówień publicznych osobom pracującym

w placówkach żywienia zbiorowego

                            Udzielanie zamówień publicznych o wartości poniżej 130.000 złotych oraz powyżej

                                                              130.000 złotych z elementami elektronizacji

                                                                                    Termin szkolenia :

                                                        23.07.2025 r.                                                   

        w godz. 9:00-14:00

                                                                            (FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY)

                                                                                                               

Podczas szkolenia omówione zostaną  różnice w udzielaniu zamówień poniżej 130.000 złotych oraz powyżej 130.000 złotych netto m.in. w zakresie opisu przedmiotu zamówienia, kryteriów oceny ofert, warunków udziału w postępowaniu, zapisów umowy z uwzględnieniem zagadnień dotyczących specyfiki udzielania zamówień w placówkach oświatowych m.in.: postępowań na dostawy artykułów żywnościowych.

Adresatami szkolenia są wszystkie osoby, które zajmują się udzielaniem zamówień zgodnie z ustawą Pzp

 Szczegółowy opis szkolenia:

  1. Czym jest zamówienie publiczne
  2. Zasady szacowania wartości zamówienia- agregowanie, planowanie i szacowanie zamówień na dostawy, usługi, roboty budowlane
  3. Zamówienia planowane i nieplanowane – różnice przy ustalaniu ich wartości
  4. Jaką metodę wybrać aby prawidłowo oszacować wartość zamówienia
  5. W jaki sposób udokumentować szacowanie wartości zamówienia
  6. Ustalenie momentu szacowania wartości zamówienia
  7. Szacowanie wartości zamówienia- pokaz zasad szacowania na obrazkach
  8. Zamówienia do 130.000 złotych netto – Prawidłowa organizacja procesu udzielania zamówień
  9. Opis przedmiotu zamówienia – zasady przy jego tworzeniu w zamówieniach poniżej 130.000 złotych netto
  10. Omówienie dwóch różnych regulaminów udzielania zamówień do 130.000 złotych netto
  11. Sposoby zawierania umów według kodeksu cywilnego w postępowaniach poniżej 130.000 złotych netto, tj: omówienie modelów ofertowych oraz negocjacyjnych
  12. Sposoby zawierania umów według kodeksu cywilnego w postępowaniach poniżej 130.000 złotych netto,
  13. Kilka słów na temat Planu Zamówień Publicznych,
  14. Rejestr zamówień publicznych – obowiązkowy od 1 lipca 2022r
  15. Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia ( SWZ) – Podstawowy dokument zamówieniowy omówienie jego podstawowych elementów
  16. Wszczęcie postępowania
  • Wszczęcie postępowania w BZP oraz na stronie internetowej prowadzonego postępowania
  • rejestracja na platformie e- zamówienia
  • Omówienie Trybu Podstawowego bez negocjacji
  • Omówienie obligatoryjnych sprawozdań do Prezesa UZP oraz fakultatywnych
  1. Otwarcie ofert
  • Otwarcie ofert – zamieszczenie wymaganych informacji na stronie prowadzonego postępowania
  • wskazanie kwoty jaką zamawiający przeznacza na sfinansowanie zamówienia
  • przekazanie informacji do Prezesa UZP o złożonych ofertach
  1. Umowy w zamówieniach powyżej 130.000 złotych wskazanie różnic oraz omówienie:
  • Terminów na podpisanie umowy
  • Możliwości zmian umowy,
  • Postanowień abuzywnych w umowach
  • Postanowienia waloryzacyjnych w umowach
  • Co jeśli w umowie nie ma postanowień waloryzacyjnych a wykonawca prosi o zmianę cen jednostkowych

      W oferowanej cenie gwarantujemy:

  • udział w szkoleniu
  • materiały szkoleniowe w postaci pdf 
  • imienny certyfikat przesyłany w formie pliku pdf potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu
  • dodatkowe materiały- zestawy 10- dniowych jadłospisów wraz z recepturami lub księga dokumentacji HACCP- plik PDF
  • dostęp do nagrania ze szkolenia przez 7 dni

 

Mgr Edyta Pietras - Specjalistka z zakresu zamówień publicznych, obecnie pracuje zarówno po stronie zamawiającego jak również po stronie wykonawcy. Członek Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Absolwentka podyplomowego studium z zakresu zamówień publicznych na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Praktyk, od kilkunastu lat pracuje w jednostce sektora finansów publicznych.  Od 18 lat zajmuje się zamówieniami publicznymi. Przeprowadza postępowania współfinansowane zarówno ze środków unijnych jak również powyżej kwot unijnych.

Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych nr 2.24/00197/2019



do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl