Nowy intendent w placówce oświatowej – pełne szkolenie dla osób rozpoczynających pracę w charakterze intendenta- szkolenie online

Cena: 320,00 zł 320.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniu
"Nowy intendent w placówce oświatowej – pełne szkolenie dla osób rozpoczynających
pracę w charakterze intendenta"

Planowany termin szkolenia

12.04.2023 r.

godz. 10:00 - 15:00

(FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY)

                                                

Plan szkolenia:

  1. Organizacja pracy intendenta – zadania i obowiązki.
  2. Prowadzenie i wykaz niezbędnej dokumentacji. Podstawy funkcjonowania systemu HACCP wraz z elementami GHP i GMP
  3. Wytyczne przechowywania dokumentów żywieniowych. Planowanie zakupów z uwzględnieniem gramatury porcji i składników   odpadowych
  4. Zasady żywienia w placówce oświatowej - Talerz Zdrowego Żywienia z 2020 r. Piramida  Zdrowego   Żywienia, Normy Żywienia dla   populacji Polski z 2020 r. w konfrontacji z obowiązującym Rozporządzeniem
  5. Zasady planowania posiłków zgodne z założeniem - zdrowo i smacznie. Rola poszczególnych składników odżywczych w dieto-   profilaktyce chorób cywilizacyjnych w wieku dorosłym oraz chorób dieto zależnych w wieku dziecięcym
  6. Najczęstsze błędy żywieniowe popełniane w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży
  7. Zasady bilansowania posiłków- wartość odżywcza posiłków szkolnych i przedszkolnych, tabela wartości odżywczych, gramatury porcji
  8. Zasady oznaczania alergenów w jadłospisie
  9. Średnioważona norma na energię i składniki odżywcze
  10. Wiem co kupuję – co kryje w sobie etykieta spożywcza
  11. Przykłady bilansowania posiłków dla dzieci i młodzieży z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski
  12. Programy wspomagające pracę Intendenta – darmowe i płatne (plusy i minusy)
     

Szkolenie poprowadzi dr Anna Stolecka- Warzecha – adiunkt Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Dietetyk kliniczny i sportowy, trener zdrowego stylu życia. Autorka polskich i zagranicznych publikacji naukowych oraz książek o tematyce żywienia dzieci i młodzieży.
Redaktor naczelna naukowego kwartalnika dietetycznego Food Science. Swoje doświadczenie zdobyła w polskich i zagranicznych ośrodkach naukowo-badawczych, a w codziennej pracy zajmuje się leczeniem nadwagi i otyłości u dzieci, dietoterapią żywieniową osób dorosłych i profilaktyką zdrowia. Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich zainteresowanych zdrowym odżywianiem, intendentów, dyrektorów placówek oświatowych dietetyków, specjalistów żywienia, lekarzy, psychologów, studentów tych kierunków.

Cena obejmuje:

  • uczestnictwo w szkoleniu,
  • materiały szkoleniowe przesyłane w formie elektronicznej,
  • certyfikat uczestnictwa przesyłany w postaci pdf.
  • dodatkowe materiały- przykładowe 10-dniowe zestawy jadłospisów wraz z recepturami - plik pdf
  • 7-dniowy dostęp do nagrania

Szkolenie wpisuje się w definicję kształcenia ustawicznego osób w wieku dojrzałym ( min. edukacji w szkołach dla dorosłych, a także zdobywania umiejętności i podwyższania kwalifikacji przez osoby bezrobotne, poszukujące pracy, aktualnie pracujące oraz przez pracodawców). Może być dofinansowane w ramach KFS

Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych nr 2.24/00197/2019

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl